Polno zračno vzmetenje

Pri polnem zračnem vzmetenju se obstoječe jeklene vzmeti nadomestijo z zračnimi mehi. Polno zračno vzmetenje omogoča pri dvo-kanalnem sistemu (samo zadnja prema) do tri oziroma pri štiri-kanalnem (zadnja in sprednja prema) do štiri prednastavljene nivoje višine vozila. Štiri-kanalni sistem omogoča tudi avtomatsko izravnano parkiranega vozila, kar je zaželeno predvsem pri avtodomih.

Polna zračna vzmetenja nudijo največje udobje v vožnji, saj se tlak v mehih spreminja sorazmerno z obremenitvijo vozila in s tem zagotovi stalno trdoto vzmetenja. Tudi višino vozila se lahko nastavi po Vaših željah.

Krmiljene poteka računalniško in je popolnoma avtomatizirano ter omogoča stalno višino vozila ne glede na obremenitev. Sistem se upravlja preko zaslona na dotik, preko katerega je tudi vidno trenutno stanje vzmetenja. Možna je tudi dobava poenostavljenega modula (skladnega s standardom IP67) s tipkami, ki je primeren predvsem za posebna vozila.

Polna zračna vzmetenja so na voljo za večino lahkih tovornih vozil ter avtodome (AL-KO in klasična podvozja). Vsebujejo tudi vso potrebno dokumentacijo za homologacijo.